FAQ


Hva er det jeg egentlig kjøper?

Du har 2 muligheter.

A) Kun digitalt bilde:

Kjøpe en digital kopi av bildet (høyoppløselig JPG fil) og selv ordne med trykk/ fremkalling av bildet hos hvilket som helst trykkeri etter egne ønsker om mål, trykkmateriale osv.

B) Ferdig trykket bildet, klart til innramming:

Du velger bildet du vil ha i hvilken størrelse og materiale du ønsker det trykket så ordner jeg resten. Du mottar bildet ferdig trykket klar til å innramming (rammen må du ordne selv). I dette tilfellet får du uansett en digital kopi som sikkerhetskopi. Hvis det fremkalte bildet / lerret skulle bli ødelagt / brent / spist av hund / barn, så er det helt greit for meg at du bruker den digitale kopien til å lage deg nytt bildet.

Hvilke rettigheter har jeg over det digitale bildet jeg har kjøpt?

Den digitale-kopien (høyoppløselig JPG fil) du får kan du bruke til å trykke/fremkalle ett (1) fysisk bilde til eget privat bruk – i hvilken som helst størrelse og format. Du har ikke lov til å selge den digitale filen videre, gi den bort, donere den, bruke bildet på bloggen din, eller bruke på en annet måte. Du kan heller ikke bruke bildet til å trykke 100 fysiske kopier som du selger videre. Om du har lyst til å gjøre noe annet enn å trykke ett (1) fysisk bilde til egen privat bruk tar du bare kontakt, så finner vi en greit løsning.

Hvor lang er leveringstiden på et trykket bilde?

Det kan variere fra både min og trykkeriet sin kapasitet, men du må beregne 10-12 virkedager + postgang. Hvis dette er noe som haster, så kan det hende at du får bildet raskere hvis du kjøper bare digital kopi og bruker et lokalt trykkeri / fotobutikk nær deg.

Angrerett

Siden du kjøper en digital kopi hos meg så har du i utgangspunktet ikke angrerett. Ved digitale nedlastinger er forbrukerrådets sin uttalelse at “angreretten bortfaller ved påbegynt nedlasting og strømming av digitale tjenester, også selv om dette ikke fullføres i sin helhet”. Hvis du har bestilt trykk og ordre er ikke trykket enda, kan du angre på dette og jeg tilbakebetaler gjerne trykke-kostnaden. Er trykket bestilt og på vei til deg kan du ikke angre. Hvis du av en eller annen grunn ikke fornøyd med kjøpet – ta kontakt, så prøver vi å finne en løsning

Er rammene som vist på nettbutikken inkludert i prisen?

Nei, innramming er ikke inkludert i prisen. Det du ser i nettbutikken er en illustrasjon som skal vise hvordan et ferdig trykket bilde kan se ut på veggen.

Hva betyr 3 måneders rotasjon i nettbutikken?

Det betyr at hver tredje måned blir nesten alle bildene i butikken byttet ut. De 2-3 mest populære motivene vil bli værende i nettbutikken, mens resten av bildene erstattes med helt nye motiver. Det betyr, at hver 3. måned kan du glede deg til å se noe nytt du kan ha lyst på, men også at hvis du har øye på en bestemt motiv, så bør du ikke vente med kjøpet – siden den kan forsvinne fra sortimentet.

Tar du bryllupsbilder / babybilder?

Nei, dessverre. Min kompetanse og erfaring ligger i foto og film for bedrifter og jeg har dessverre ikke kapasitet til å ta på meg oppdrag for private kunder i tillegg. Men driver du bedrift eller kjenner noen som kan ha bruk for reklamefotograf med 7 år erfaring – ta gjerne kontakt :)