Inside the burning house


I work as a photographer in a local newspaper Hammerfestingen in northernmost town in the world – Hammerfest, Norway. Two weeks ago camping place on Storsvingen was on fire, so everyone rushed in that direction. Fire brigade was already there. This was actual them, who started the fire in the first place, because it was just a training (camping buildings are going to be demolished to make a room for new flats). The next day we were invited to actually go into the burning buildings together with firefighters. Taking pictures with fire over your head, mask covering your face, water dripping from ceiling and in thick black smoke is quiet a challenge. This is what came out of it.

Jeg jobber som fotograf for lokalavisa Hammerfestingen in Hammerfest. To uker siden var det brannøvelser på Storsvingen og vi fikk tillatelse for å gå litt nærmere enn andre. Jeg gikk inn huset (med brannklær på) for å se hvordan brann utvikler seg og hadde en mulighet for å ta litt bilder av brannmen mens de jobber. Det var mest utfordrene miljøe for å ta bilder i, men det gikk bra. Takk for Hammerfest Brannvesen for muligheten!

Camera used: Canon 5D Mark II, 16-35 mm f2.8 for inside the house pictures. 16-35mm f2.8, 50mm f1.4 and 24-105mm f4.0 for pictures taken from outside.


Legg igjen en kommentar


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.